در گروه‌های «کوه‌نوردی» بدون مجوز تلگرامي ، ثبت نام نکنید ! . . . مشکل ساز است !

مسئول کارگروه جستجو و نجات فدراسیون کوه‌نوردی در رابطه با گروه‌های کوه‌نوردی بدون مجوز تلگرامی، گفت: ثبت نام از طریق تلگرام در گروه‌های کوه‌نوردی، بدون توجه به این که آیا این گروه از نظر فنی تایید شده است یا خیر و یا تجهیزات کاملی دارد، گاهی منجر به مشکلات زیادی می شود.

«حمید مساعدیان» در خصوص گروه‌های تلگرامی که بدون مجوز اقدام به تشکیل گروه کوه‌نوردی می‌کنند، اظهار کرد: در سال‌های اخیر مردم گرایش بیشتری به کوه‌نوردی پیدا کرده اند. در حال حاضر 120 گروه کوه‌نوردی با مجوز و فعال داریم که باید به باشگاه کوهنودری تبدیل شوند، علاوه بر آن‌ها با توسعه فضای مجازی و نرم افزار های مختلف از جمله تلگرام، گروه‌هایی بدون مجوز اقدام به تشکیل گروه کوه‌نوردی کرده‌اند.

وی در همین رابطه افزود: این گروه های مجازی بدون داشتن آشنایی و زمینه با یکدیگر اقدام به اجرای برنامه های کوه‌نوردی می کنند. ممکن است در این گروه ها فردی مسن با سابقه بیماری قلبی حضور داشته باشد و بدون اطلاع به سرپرست در برنامه شرکت کند. افراد بدون توجه به این که آیا این گروه از نظر فنی تایید شده است یا خیر و یا تجهیزات کاملی دارد در آن ثبت نام می کنند که گاهی برای ما نیز مشکلات زیادی را بوجود آورده است.

مسئول کارگروه جستجو و نجات فدراسیون کوه‌نوردی با بیان این که افراد علاقه‌مند به این رشته باید در باشگاه های دارای مجوز ثبت نام و از طریق آن ها به برنامه‌های کوه‌نوردی اعزام شوند، افزود: اگر حادثه ای در گروه های فاقد مجوز رخ دهد، مسائل حقوقی مطرح می شوند که ممکن است تا مدت زیادی سرپرست گروه را در گیر کند و ضررهای مادی و معنوی زیادی به همراه داشته باشد.

«مساعدیان» با اشاره به حادثه ای که چندی پیش برای یکی از کوه‌نوردان یک گروه بدون مجوز رخ داد، گفت: چندی پیش  حادثه‌ای در کوه های «امام زاده داود» رخ داد که یکی از کوه‌نوردان به خاطر ضعف از گروه جدا شد تا کمی استراحت کند و نفر دیگر نیز برای کمک به او در کنارش ماند پس از استراحت بدون اطلاع به سرپرست به صعود ادامه دادند، ولی در راه باز گشت مسیر را گم می کنند، خوشبختانه این حادثه بدون بروز مشکل رفع شد، اما همیشه این گونه نیست و گاهی این حوادث به نتایج بدتری ختم می‌شود!

وی در پاسخ به این سوال که با گروه بدون مجوز چه برخوردی شد و این که فدراسیون کوه‌نوردی برای پیشگیری از این اتفاقات چه اقداماتی انجام داده است، گفت: پس از این اتفاق یک جلسه آسیب شناسی با حضور فرد و سرپرست گروه تشکیل شد و تذکراتی داده شد، در رابطه با پیشگیری از این اتفاقات نیز فدراسیون در تلاش بوده است تا با آموزش از این اتفاقات جلوگیری کند، اما از نظر قانونی فدراسیون راهکاری برای تحت تعقیب قانونی این گروه ها ندارد.

رییس کارگروه جستجو و نجات فدراسیون کوه‌نوردی در رابطه با تبدیل گروه های کوه‌نوردی به باشگاه، ادامه داد:‌  در هیچ رشته ورزشی دیگری به جز کوه‌نوردی گروه ورزشی تشکیل نشده است و این گروه ها در 30 سال اخیر تشکیل شده اند. طبق ابلاغیه وزارت ورزش این گروه ها باید به باشگاه تبدیل شوند و  در این صورت با بوجود آمدن تشکیلات حقوقی و اداری نقش موثر‌تری برای پیشگیری از بوجود آمدن مشکلات خواهند داشت.


منبع: ایسنا