به دلیل قرار گرفتن در مکانی دنج در قلب کوههای شمال پاکستان، این یخچال، بکر باقی مانده و گردشگران کمتر به آن دسترسی دارند. با وجود این که سفر به حاشیهی این دریاچهی برفی، چندین روز طول خواهد کشید اما قطعا سفر کسلکنندهای نخواهد بود. چرا که پوشش گیاهی و جانوری شگفتانگیزی در اطراف یخچال وجود دارد.
گرچه افراد غیرحرفه ای نیز میتوانند به آن دسترسی پیدا کنند اما بهتر است در صورتی که در شرایط بدنی مناسبی قرار دارید، این سفر را آغاز کنید. چرا که ممکن است به جای لذت بردن از مناظر طبیعی اطرافتان، با مشکلات تنفسی مواجه شوید.
در پارک ملی Lago Argentino، در مجموع ۱۳ یخچال طبیعی وجود دارد اما زیباترین آنها تحت عنوان پریتو مورنو شناخته میشود. این یخچال با توجه به اندازه و امکان دسترسی به آن، یکی از بزرگترین مناطق جذب گردشگر در آرژانتین به شمار میرود.
این رود یخی با ۶۰ متر ارتفاع، دریاچه آرخنتینو (Argentino) را به دو قسمت تقسیم میکند: Southern Sea و Rich Sea. آب این دو قسمت به مرور زمان، آن را تخریب کرده و کانالی در میان این یخچال ایجاد کردهاست. گرچه گردشگران با دیدن منظرهی با شکوه افتادن قطعات بزرگ یخ در آب، لذت میبرند. در اطراف این منطقهی حفاظتشده می توانید حیواناتی نظیر شترمرغ، نوعی شتر بیکوهان با نام گواناکو (Guanaco) و حتی بزرگترین پرندهی جهان یعنی Condor را از نزدیک ببینید.
پارک ملی بزرگ یخچال طبیعی Bay، در ساحل جنوب شرقی آلاسکا واقع شدهاست و تحت حفاظت یونسکو قرار دارد. به دلیل تعداد کم جادهها در این ناحیه، تورهای پیادهگردی به ندرت ارائه میشوند و معمولا گردشگران از تورهای هلی کوپتر و هواپیما استفاده می کنند. البته برای مشاهدهی یخ های درخشان این یخچال طبیعی، مجبور نیستید از هتلی که در محدودهی این پارک قرار دارد، خارج شوید. فرصت دیگری که از آن میتوانید برای تماشای منظرهی با شکوه ایجاد تکههای یخ و کوهیخها و جدا شدن آنها از حاشیهی یخچال، استفاده کنید، گشت زدن در کنار سواحل است. ممکن است هنگام شنا، گرازهای دریایی، نهنگها و حتی دلفینها را ببینید. در نواحی جنگلهای ساحلی، گوزن و خرس نیز یافت میشوند.
این یخچال طبیعی که در خط استوا واقع شده، از اوایل قرن بیست و یکم شروع به ذوب شدن کرد و بنا به پیشبینیهای دانشمندان، تا سال ۲۰۲۰ کاملا ناپدید خواهد شد. یخچال Furtwangler در دامنهی شمالی کوه کلیمانجارو (Kilimanjaro)، نزدیک به قله، در ارتفاع پنج هزار متری قرار گرفتهاست.
گرچه صعود به بلندترین قلهی آفریقا برای گردشگرانی که آمادگی چندانی ندارند راحت است و به داشتن مهارتهای کوهنوردی نیازی ندارد، اما رسیدن به این یخچال که پایین تر از قله واقع شدهاست، چندان ساده نیست. در حقیقت مشکل اصلی، رقیق شدن هوا در ارتفاع است که موجب میشود کمتر از نصف مسافران بتوانند به مقصد برسند. باقی گردشگران تسلیم شده و مجبور به بازگشت میشوند.
بزرگترین یخچال طبیعی ایسلند، بیش از ۸ درصد از خاک این کشور را پوشانده است. واژهی Vatnajökull از ترکیب واژههای vatna به معنی «آبها» و jökull به معنیی «یخچال طبیعی» ساخته شدهاست. این پهنههای بزرگ یخی و ترکدار، در مساحتی معادل ۸۳۰۰ کیلومتر مربع، گسترده شدهاند. در زیر این یخچال، آتشفشانهایی قرار دارند که چند سال یکبار فوران کرده و یخ ها را ذوب میکنند. گردشگران با استفاده از جیپ و به همراه چند راهنما، به این منطقه سفر میکنند و در آنجا میتوانند فعالیت مورد علاقه شان را دنبال کنند. از میان این فعالیتهای تفریحی که مورد توجه گردشگران است میتوان بالا رفتن از یخچال، گشتوگذار در حفرهها و شکافهای میان یخها، حمام کردن در چشمههای آبگرم طبیعی در زیر آرکهای غارهای یخی و همچنین اسکی را نام برد.
دانشمندان بارها دربارهی از بین رفتن این یخچال طبیعی که در جنوب چین واقع است، هشدار دادهاند اما نظارت دائمی بر روی تغییرات آن که از سال ۱۹۸۲ انجام میشود، این پیش بینیهای بدبینانه را کاملا رد میکند چرا که تغیرات آبوهوا موجب تغییر وضعیت این یخچال میشود. در حال حاضر این یخچال در ارتفاع ۴۲۰۰ متری بالاتر از سطح دریا قرار دارد، رفتن به آنجا و دیدن کردن از این طبیعت زیبا، ساده نیست. چرا که در این ارتفاع، هوا بسیار رقیق است و کسانی که نمیتوانند از دیدن این منظرهی بکر و بینظیر، چشمپوشی کنند، باید مجهز به ماسک اکسیژن باشند.
این یخچالها که در آبشارهای یخی دامنههای غربی آلپ جنوبی واقع اند، تا نزدیکی جنگلهای همیشهسبز نیمهگرمسیری ادامه مییابند. برای دیدن یخچال Franz Josef از اقامتگاهی به همین نام، قدم زدن را شروع کنید. همچنین میتوانید برای دیدن این دو یخچال، سوار هلیکوپتر شوید و حتی روی آنها فرود بیایید.
یکی دیگر از یخچالهایی که به سرعت در حال ذوب شدن است و به عنوان زیباترین یخچال طبیعی در آمریکای شمالی شناخته میشود، یخچال Athabasca است که در سالهای اخیر، تقریبا نیمی از حجم خود را از دست دادهاست. در حال حاضر، طول آن به ۶ کیلومتر میرسد. در نتیجهی شدت گرفتن میزان ذوب یخها، این یخچال به طور مداوم در حال حرکت است و گشتوگذار بر روی آن بدون حضور راهنما، ممنوع است.
قارهی قطب جنوب، جایی است که بیشتر از هر جای دیگر در دنیا، برف و یخ و یخچال دارد. به نظر میرسد که با توجه به مسئلهی گرم شدن کرهی زمین، جمعیت این قاره افزایش یافتهاست. در طول نود سال فقط ۶ الی ۷ هزار نفر در این قاره بودهاند در حالی که در سال گذشته تعداد گردشگران به ۴۵ هزار نفر رسیدهاست. این افزایش جمعیت میتواند موجب آسیب زدن به اکولوژی این ناحیه شود. به همین جهت، اخیرا، ۲۸ کشوری که در این قاره به فعالیتهای علمی میپردازند، توافقنامهای امضا کردهاند که به موجب آن، تعداد گردشگران این قاره، محدود خواهد شد.
منبع: kojaro.com
دانلود سومین قسمت «کوهگشت»
موضوع: تداوم اکتشاف و پیمایش غار جوجار
دانلود دومین قسمت «کوهگشت»
موضوع: صعود تیمی به 31 قله مرتفع 31 استان کشور
دانلود اولین قسمت «کوهگشت»
موضوع:نصب بیرقهای عشق و ایثار
دانلود مجله تلویزیونی شماره 32
موضوع:ایرانگردی و جهانگردی ماجراجویانه
دانلود مجله تلویزیونی شماره 31
موضوع:کوهنوردی خانوادگی
دانلود مجله تلویزیونی شماره 30
موضوع: امید به زندگی / کوهنوردی و MS
دانلود مجله تلویزیونی شماره 29
موضوع: پروژه کوهنوردی «سیمرغ»
دانلود مجله تلویزیونی شماره 28
موضوع: کوهنوردی فرهنگی در محرم
دانلود مجله تلویزیونی شماره 27
موضوع: پرواز در کوهستان
دانلود مجله تلویزیونی شماره 26
موضوع: حضور سنگنوردی در «المپیک»
دانلود مجله تلویزیونی شماره 25
موضوع: اکتشاف مجدد در غار جوجار
دانلود مجله تلویزیونی شماره 24
موضوع: ورود سنگنوردی به «المپیک 2020»
دانلود مجله تلویزیونی شماره 23
موضوع: سفرسبکبار و رایگان سواری
دانلود مجله تلویزیونی شماره 22
دو دیوارهنورد فرانسوی و «ابراهیم نوتاش»
دانلود مجله تلویزیونی شماره 21
گفتوگو با «رضا شهلائی» فاتح «آناپورنا»
دانلود مجله تلویزیونی شماره 20
با برگزیدگان «جشنواره صعودهای برتر»
دانلود مجله تلویزیونی شماره 19
گفتوگو در رابطه با «عکاسی کوهستان»
دانلود مجله تلویزیونی شماره 18
گفتوگو با استاد «سختباز» در مورد بقا در طبیعت
دانلود مجله تلویزیونی شماره 17
گفتوگو با «شریفیان مهر»و «دلنوا» / مهتابنوردی
دانلود مجله تلویزیونی شماره 16
گفتوگو با «پروانه کاظمی» و «پرستو ابریشمی»
دانلود مجله تلویزیونی شماره 15
گفتوگو درباره «دوچرخهسواری کوهستان»
دانلود مجله تلویزیونی شماره 14
گفتوگو با قهرمانان «دوی کوهستان»
دانلود مجله تلویزیونی شماره 13
گفتوگو با «صادق آقاجانی»
دانلود مجله تلویزیونی شماره 12
گفتوگو با «حسنگرامی»و«امیدآمحمدی»
دانلود مجله تلویزیونی شماره 11
گفتوگو با «امیرجلوانی»در مورد درهنوردی
دانلود ارتباط زندهی تلویزیونی با
هیمالیانوردان ایرانی برای اولین بار
دانلود مجله تلویزیونی شماره 10
گفتوگو با «موحد سریعی» و «کریم»
دانلود مجله تلویزیونی شماره 9
گفتوگو با «صالحی» و «ساوهای»
دانلود مجله تلویزیونی شماره 8
گفتوگو با «عظیم قیچی ساز»
دانلود مجله تلویزیونی شماره 7
گفتوگو با اسلکلاینرها؛ «آبایی» و «شریفی»
دانلود مجله تلویزیونی شماره 6
گفتوگو با یخنوردان؛ «صفدریان» و «موسوی»
دانلود مجله تلویزیونی شماره 5
یادمان «امین نیا» و گفتوگو با «نصرتاللهنوری»
دانلود بخش دوم مجله تلویزیونی شماره 4
گفتوگو در مورد اجلاس جهانی سنگنوردی
دانلود بخش اول مجله تلویزیونی شماره 4
گفتوگو با دکتر «مساعدیان»
دانلود مجله تلویزیونی شماره 3
گفتوگو با «علیرضا بلاغی»