انتقاد کاپیتان تیم ملی اسکی از فدراسیون: «اسکی ایران در حال نابودی‌ست»!

پرافتخارترین اسکی باز ایران با بیان اینکه عمده مشکلات او و دیگر اعضای تیم ملی پس از المپیک 2014 سوچی آغاز شد، افزود: با آنکه در زمان سرپرستی آقای طالبی هم مشکلاتی را داشتیم، ولی به خاطر منافع ملی سکوت کردیم اما درست پس از آنکه ایشان به عنوان ریاست فدراسیون اسکی انتخاب شدند مشکلات ما چندین برابر شد و به نوعی آقای طالبی ما و اسکی ایران را رها کرد.

 ساوه‌شمشکی اضافه کرد: عملا پس از بازگشت از بازی‌های المپیک 2014 سوچی، فدراسیون هیچ‌ برنامه‌ای برای اردوها، تمرینات و مسابقات ملی‌پوشان نداشت. بعد از المپیک زمستانی ما مدت‌ها رها شدیم و فدراسیون هیچ سراغی از ما نگرفت، تا اینکه ماه‌ها بعد اعلام شد قرار است در رقابت‌های قهرمانی جهان در آمریکا شرکت کنیم.

او در ادامه به لغو سفر ملی‌پوشان اسکی ایران به رقابت‌های جهانی آمریکا اشاره کرد و گفت: متاسفانه با وجود اینکه تمامی کارهای سفر به آمریکا و حضور در رقابت‌های قهرمانی جهان که از ارزش بسیار زیادی برخوردار بود انجام شده بود، ولی رئیس فدراسیون ناگهان بدون گفتن هیچ دلیل مشخصی به ما اعلام کرد که این سفر لغو شده است. البته در آن زمان اعلام شد که دلیل لغو این سفر نزدیکی زمان آن با رقابت‌های قهرمانی آسیا است که البته به هیچ عنوان این دلیل درست نبود.

کاپیتان تیم ملی اسکی ایران افزود: اینکه آقای طالبی گفته‌اند به دلیل نزدیکی زمان رقابت‌های آسیایی با قهرمانی جهان، سفر ملی‌پوشان به آمریکا لغو شده است، به هیچ عنوان درست نیست. سایت فدراسیون جهانی اسکی ماه‌ها پیش از آغاز یک رویداد تمامی برنامه‌های رقابت‌های مختلف در سراسر جهان را بر روی تقویم خود قرار می‌دهد. از ماه‌ها قبل، زمان بندی رقابت‌های قهرمانی جهان و قهرمانی آسیا مشخص بود و فدراسیون از مدت‌ها پیش امور مربوط به اخد ویزا، تهیه بلیت و حتی مذاکره با اسپانسر را انجام داده بود. لازم به ذکر است که لغو سفر ملی‌پوشان به آمریکا سبب شد تا کمک‌های فدراسیون جهانی به ایران قطع شود و این اتفاق ضرر هنگفتی را به ورزش ایران وارد کرد.

ساوه‌شمشکی با انتقاد از دلایل رئیس فدراسیون اسکی در مورد لغو سفر به آمریکا، گفت: رئیس فدراسیون مگر از ماه‌ها پیش زمان‌بندی دقیق رقابت‌های قهرمانی جهان و قهرمانی آسیا را نمی‌دانست؟ چرا رئیس فدراسیون با یک تصمیم ناگهانی صد‌ها میلیون از پول بیت‌المال را هدر داد؟ چرا رئیس فدراسیون سبب شد با عدم حضور ایران در رقابت‌های قهرمانی جهان در آمریکا کمک‌های مالی فدراسیون جهانی به ایران قطع شود؟

او در بخش دیگری از این گفت‌گو به صحبت‌های رئیس فدراسیون در مورد ارتباط استعفای مربیان، سرمربیان و برخی از اعضای فدراسیون اسکی با برگزاری اردوی تدارکاتی در اتریش اشاره کرد و گفت: به هیچ عنوان این حرف‌های رئیس فدراسیون درست نیست. ما از ماه‌ها پیش به این نتیجه رسیدیم که با روند کنونی فدراسیون اسکی نمی‌توان پیشرفتی را در اسکی ایران شاهد بود. من از ماه‌ها پیش به دلیل اینکه فدراسیون رهایم کرده، برنامه‌های تمرینی خودم را دنبال کردم، زیرا با بی‌برنامگی و بی‌توجهی فدراسیون از شرایط مناسب دور می‌شدم. مطمئن باشید اگر سال گذشته توجه مناسبی به ملی پوشان می‌شد و اردوهای آنها لغو نمی‌شد در رقابت‌های قهرمانی آسیا در کره‌جنوبی می‌توانستیم مدال‌های بیشتری را کسب کنیم. متاسفانه اسکی ایران به دلیل بی‌برنامگی در یک سراشیبی تند افتاده که آینده آن مشخص نیست. مگر خود آقای طالبی در المپیک 2014 سوچی به ما نگفتند که از حالا باید برای 4 سال آینده باید برنامه‌ریزی کنیم؟

ساوه‌شمشکی به روند آماده سازی کشورهای آسیایی برای بازی‌های آسیایی زمستانی اشاره کرد و گفت: در حالی که ما سال آینده بازیهای آسیایی زمستانی را در پیش داریم و هیچ برنامه‌ای برای آمادگی ملی‌پوشان وجود ندارد، کره‌جنوبی در حال حاضر 5 تیم را روانه اتریش کرده و یا تیم ملی اسکی چین که تمامی نفراتش به اندازه نفر پانزدهم اسکی ایران هم توانایی ندارد در حال حاضر در اردوی تدارکاتی اتریش به سر می‌برد. تلکیف تیم ملی اسکی ژاپن و قدرت آن هم کاملا مشخص است. ژاپنی‌ها در اردوهای تدارکاتی و مسابقات متعددی شرکت می‌کنند تا بهترین شرایط را برای بازی‌های آسیایی سال آینده پیدا کنند. در این میان تنها تیم بلاتکلیف ایران است که شرایط آن اصلا مشخص نیست. جالب اینکه ترکیه که در ورزش اسکی بسیار ضعیف‌تر از ایران است، در حال حاضر با دو تیم به اردوی تدارکاتی اتریش رفته است. حداقل 54 تیم از سراسر جهان در اردوی تدارکاتی اتریش به سر می‌برند و مشخص نیست که فدراسیون اسکی ایران چه برنامه‌ای برای ملی‌پوشانش دارد.

کاپیتان تیم ملی اسکی ایران تصریح کرد: من واقعا دلیل صحبت‌های رئیس فدراسیون مبنی بر تفریحی بودن سفر به اردوی آماده‌سازی در یخچال‌های اروپا را درک نمی‌کنم. ما تا پیش از بازی‌های المپیک سوچی برای کسب آمادگی هرچه بیشتر راهی اردوی تدارکاتی اتریش می‌شدیم تا با بهترین شرایط راهی رقابت‌های مختلف شویم. اگر پیشرفتی را در سالهای اخیر در رشته اسکی شاهد هستیم به دلیل همین اردوهاست. اگر توانستیم برای اولین بار در رقابت‌های قهرمانی آسیا به مدال طلا دست پیدا کنیم، به خاطر حضور در چند اردوی مستمر بوده است. امسال برای دومین بار این اردو لغو شد تا اسکی ایران هر چه بیشتر دچار آسیب شود.

ساوه‌شمشکی در پاسخ به صحبتهای رئیس فدراسیون که سفر به اتریش را تفریحی و خانوادگی خوانده بود، گفت: نمی‌دانم در دمای منهای 20 درجه سانتی‌گراد و در شرایطی که با نزدیک‌ترین شهر ساعت‌ها فاصله داریم، چه جایی برای تفریح وجود دارد؟ گاهی در این کوه‌ها، شرایط دمایی به شکلی می‌شود که حتی یک دقیقه هم ‌نمی‌توان در آنجا ایستاد. ای کاش یک نفر از اهالی رسانه و یا کسانی که در این زمینه انتقاد می‌کنند همراه با ما به آن اردو بیایند و ببینند شرایط در آنجا چطور است. در همین کمپ اتریش برای کاهش هزینه‌ها هیچ پزشکی همراه تیم نبود و حتی در آخرین اردویی که داشتم به دلیل مصدومیت 520 یورو هزینه درمانم کردم.

حسین ساوه‌شمشکی

او افزود: مگر رشته‌هایی چون فوتبال،‌ والیبال‌، ‌بسکتبال و ده‌ها رشته دیگر در طول سال اردوهای برون مرزی ندارند؟ ما به این دلیل راهی اردوهای اتریش می‌شدیم که در ایران در آن مقطع سال برفی برای تمرین کردن وجود نداشت و بلافاصله بعد از آماده شدن پیست‌های ایران، بازمی‌گشتیم و تمرینات خود را به صورت جدی‌تری دنبال می‌کردیم.

کاپیتان تیم ملی اسکی ایران با بیان اینکه اسکی بازان دیگر کشورها درطول سال اردوهای مختلفی را در کشورهای دیگر دنبال می‌کنند، گفت: برای مثال اسکی بازان کشور مقدونیه که فاصله بسیار زیادی با اسکی بازان ایران دارند، حداقل چهار دوره کمپ تمرینی را در طول یک سال در کشورهای مختلف برگزار می‌کنند و در تمامی فصل زمستان در رقابت‌های اروپایی به میدان می‌روند.

ساوه‌شمشکی در بخش دیگری از این گفت‌گو در مورد صحبت‌های رئیس فدراسیون مبنی بر خانوادگی بودن ورزش اسکی در ایران گفت: در مورد این مساله باید بگویم ما در کشوری زندگی می‌کنیم که همه افراد می‌توانند به راحتی در هر رشته ورزشی که به آن علاقه‌مندند حضور پیدا کنند. اینکه چرا رئیس فدراسیون در پاسخ به صحبت‌های فنی ما ناگهان این چنین و به شکل توهین‌آمیز اهالی مناطقی که در آنها اسکی بازان تیم ملی حضور دارند را مورد بی‌احترامی قرار می‌دهد جای سوال دارد. ما به عنوان بومیان مناطقی چون شمشک، دیزین، دربند سر و آبعلی و... از دوران کودکی ورزش اسکی را آغاز می‌کنیم. این در شرایطی است که بسیاری از بومیان این مناطق اوضاع مالی بسیار بدی دارند و با کمترین هزینه‌ها ورزش اسکی را دنبال می‌کنند.

او تصریح کرد: بسیاری از علاقه‌مندان ورزش اسکی، تنها افرادی را می‌بینند که به صورت همگانی و تفریحی در پیست‌ها مشغول اسکی کردن هستند. بسیاری از افرادی که در پیست‌های اسکی و در روزهای تعطیل اسکی می‌کنند، افراد مرفهی هستند که با هزینه‌های بسیار به این ورزش می‌پردازند ولی ما به عنوان افرادی که اسکی را به صورت حرفه‌ای و قهرمانی دنبال می‌کنیم، کسانی هستیم که با مشکلات مالی بسیار به این رشته می‌پردازیم.

کاپیتان تیم ملی اسکی ایران اضافه کرد: گاهی برخی از اعضای تیم‌های ملی اسکی ما پول خرید یک لباس مناسب را نیز ندارند و با لباس‌های پاره در مسابقات شرکت می‌کنند. برخی از اعضای تیم ملی حتی شغل مناسبی ندارند که بواسطه آن درآمدی برای خرید لوازم داشته باشند. در ضمن باید بگویم افرادی که کمترین اطلاعات را از اسکی داشته باشند، می‌دانند در تمامی جهان اسکی بازان برتر در رقابت‌های مختلف همگی با هم خویشاوند هستند و دلیل آن هم آمدن قهرمانان اسکی از مناطقی است که در آنجا پیست‌های اسکی قرار دارد و یا در دامنه کوه‌هایی است که امکان اسکی کردن در آنجا وجود دارد. بخش قهرمانی اسکی آن تصایر رنگارنگ و افراد مرفهی نیست که از تلویزیون پخش می‌شود.

ساوه‌شمشکی با بیان اینکه ما در ورزش اسکی هیچ‌گاه حق کسی را ضایع نکرده‌ایم، گفت: ما در طول یک سال بخش عمده‌ای از درآمد خود را صرف هزینه‌های اسکی می‌کنیم، چون عاشق این ورزش هستیم. مگر همیشه چوب‌های اسکی ما را فدراسیون می‌دهد؟ ما در طول سال هزینه‌های بسیاری را برای این ورزش صرف می‌کنیم و این هزینه‌ها را به صورت شخصی می‌دهیم. برای مثال ما خودمان با هزینه شخصی و با دشواری زیاد راهی رقابت‌های ترکیه شدیم و در آنجا توانستیم عملکرد موفقیت آمیزی داشته باشیم.

حسین ساوه‌شمشکی

او افزود: جالب است بدانید یکی از اسکی بازان کرواسی که در جهان نیز شناخته شده است به کشور مجارستان تغییر تابعیت داده، همراه با پدر و خواهرش به عنوان مربی تمرین می‌کند و یا برای مثال یک خواهر و برادر در ورزش اسکی یازده مدال المپیک را در کارنامه خود دارند. بهترین اسکی باز جهان در حال حاضر "هرشر" نام دارد که با پدرش تمرین می‌کند و پدرش عنوان مربی‌گری او را بر عهده دارد. اینها تنها بخشی از اسکی بازان موفق جهان هستند که با هم نسبت خانوادگی دارند.

کاپیتان تیم ملی اسکی ایران با بیان اینکه اسکی‌بازان تیم ملی همگی خود توانسته‌اند به این جایگاه برسند، افزود: اینکه رئیس فدراسیون اسکی با این لحن می‌گوید که اسکی ایران در دست یک قوم و قبیله است، یعنی چه؟ این چه طرز صحبت کردن است؟ تا به حال دیده‌اید که کسی بگوید کشتی ایران در دست قوم و یا قبیله‌ای از اهالی شمال ایران است؟ این صحبتها در سال 1394 چه معنایی دارد؟ چرا باید به مردم مناطق شمشک و دیزین و سایر مناطقی که در آنها اسکی جایگاه ویژه‌ای دارد به این شکل توهین شود؟ ما از مقام عالی وزارت ورزش و جوانان و معاونان ایشان می‌خواهیم به این توهین‌ها و بی‌احترامی‌ها رسیدگی کنند.

ساوه‌شمشکی تصریح کرد: البته باید این را نیز بگویم که ما به عنوان اعضای تیم ملی اسکی ایران استعفا نداده‌ایم. پوشیدن پیراهن تیم ملی برای هر ورزشکاری افتخار است و ما هم تحت هر شرایطی حاضریم این پیراهن را بپوشیم و به عنوان یک سرباز برای کشورمان به میدان برویم. ما فقط اعلام کرده‌ایم که می‌خواهیم فعالیت‌های خود را به صورت مستقل دنبال کنیم و از وزارت ورزش و جوانان می‌خواهیم به این موضوع توجه داشته باشد. اگر بخواهیم همراه با فدراسیون اسکی برنامه‌های خود را دنبال کنیم قطعا دچار افت شدیدی خواهیم شد. فدراسیون هیچ‌ برنامه‌ای برای برگزاری اردوی تدارکاتی و یا مسابقات در نظر ندارد و در بلاتکلیفی محض به سر می‌برد.

او با بیان اینکه وزیر ورزش و جوانان و معاونانش در این دوره همواره به ورزشکاران توجه ویژه‌ای دارند، گفت: ما به عنوان اعضای تیم ملی به این نتیجه رسیده‌ایم که اگر فعالیت‌های خود را با فدراسیون کنونی پیش ببریم چیزی جز ناکامی برای اسکی ایران باقی نمی‌ماند. ما نمی‌خواهیم ورزش ایران لطمه بخورد و به همین خاطر ترجیح داده‌ایم فعالیت‌های خود را به صورت مستقل پیش ببریم. می‌دانیم و مطمئن هستیم که وزارت ورزش و جوانان همواره به موفقیت ورزش ایران می‌اندیشد و ما هم منتظر اقدام این وزارت‌خانه هستیم.

کاپیتان تیم ملی اسکی ایران تصریح کرد: فدراسیون علاقه‌ای ندارد که اسکی ایران پیشرفتی داشته باشد و به همین خاطر اردوها، اعزام‌ها و مسابقات اسکی را تعطیل کرده است و هیچ توجهی به ملی پوشان ندارد. سال گذشته پس از آنکه در مسابقات قهرمانی آسیا موفق به کسب یک مدال طلا و یک مدال نقره شدم، فدراسیون اسکی و ریاست آن با همین مدال‌ها همه جا خود را مطرح کرد، ولی درست چند روز بعد همه چیز را فراموش کرد و من را کنار گذاشت.

ساوه‌شمشکی با بیان اینکه با این شرایط و بی‌برنامگی فدراسیون رغبتی برای ادامه فعالیت وجود ندارد، گفت: اسکی ایران در حال نابودی است. ما سالهای زیادی تلاش کردیم تا اسکی ایران را به یک پیشرفت حداقلی برسانیم و پس از سالها زحمت و عضویت در تیم ملی در نهایت موفق شدم مدال طلای رقابت‌ها قهرمانی آسیا را برای نخستین بار برای ایران بدست بیاورم، ولی حالا می‌بینیم که اسکی در یک سراشیبی قرار گرفته که گویا رئیس فدراسیون هم به آن علاقه‌مند است. حرف من این است که زمان و هزینه زیادی شد تا حسین ساوه‌شمشکی مدال طلای آسیا را کسب کند ولی حالا به این شکل با من رفتار می‌شود.

 

او تصریح کرد: من هیچ‌گاه درآمدی از اسکی نداشته‌ام که بواسطه آن بتوانم زندگی‌ام را اداره کنم و به همین خاطر برای گرداندن زندگی مجبورم شغل دیگری را دنبال کنم. سرمایه اصلی زندگی من 12 سال عضویت در تیم ملی است. من تمامی زندگی‌ام را وقف اسکی کردم تا بتوانم برای کشورم موفقیت کسب کنم و حالا دوست دارم این تجربه و اطلاعات را در اختیار سایر ورزشکارانی قرار دهم که به اسکی علاقه‌مند هستند. وقتی با من به عنوان کاپیتان تیم ملی این رفتارها می‌شود دیگر چه انتظاری می‌توان داشت که با دیگر ملی‌پوشان چگونه برخورد شود؟

ساوه‌شمشکی با درخواست از وزیر ورزش و جوانان و معاونانش برای پیگیری وضعیت اسکی ایران، گفت: من از شخص دکتر گودرزی وزیر ورزش و جوانان و معاونانش بخصوص دکتر سجادی می‌خواهم که به وضعیت این روزهای اسکی ایران رسیدگی کنند. خوشبختانه وزارت ورزش و جوانان همواره به مطالبات ورزشکاران پاسخ داده‌اند و از آنها همواره حمایت کرده‌اند. این بار نیز انتظار داریم این وزارتخانه به مشکلات جامعه اسکی رسیدگی کند.

 منبع: ایسنا

اضافه کردن نظر


کد امنیتی
تازه سازی

ثبت نام

روزنه

آرشیو مطالب

«حسین رضایی»
ایمیل: این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

پیشخوان:

بازگشت دوباره
آناپورنا ۱۳۹۸/۰۴/۲۹ ۱۳:۱۱
ماگما ده ساله شد!
ماگما ۱۳۹۷/۰۷/۲۹ ۰۸:۴۴