بازداشتشدگان تنها فعالان ساکن شهر پاریس نیستند و گفته شده تعدادی از فعالان در شهرهای دیگر این کشور نیز در بازداشت به سر میبرند. دولت فرانسه پس از حملات تروریستی اخیر در پاریس، در این شهر وضعیت اضطراری برقرار کرده است و برای هیچ راهپیمایی و تظاهراتی مجوز صادر نمیکند. قرار است وضعیت اضطراری سه ماه ادامه یابد. پیش از وقوع حملات تروریستی ۱۳ نوامبر، قرار بود در روزهای ٢٨ و ٢٩ نوامبر، فعالان زیستمحیطی در مرکز شهر پاریس در اعتراض به گرمشدن زمین، ناشی از تولید گازهای گلخانهای یک تجمع بزرگ برگزار کنند. اما وزارت کشور فرانسه اعلام کرد این اقدام برای ایجاد امنیت و جلوگیری از آشوب در زمان برگزاری نشست بینالمللی تغییرات آبوهوایی برگزار نمیشود و به دلیل وضعیت اضطراری پاریس، این تجمع لغو شد. پس از حملات تروریستی در پاریس و اعلام ممنوعیت برگزاری هرگونه راهپیمایی تا پایان کنفرانس تغییرات آبوهوایی سازمان ملل در این شهر، طرفداران محیط زیست اعلام کردند که به جای پاریس در نقاط مختلفی در سراسر جهان راهپیماییهایی را سازماندهی میکنند. بر همین اساس در دو روز گذشته شهرهای زیادی در سرتاسر جهان شاهد تجمعات حامیان محیط زیست بود.
بااینحال روز گذشته در میدان ریپابلیک پاریس و پیش از بروز درگیری میان تعدادی از معترضان و نیروهای پلیس، یک تجمع نمادین برگزار شد، در این تجمع حامیان محیط زیست صدها جفت کفش به نشانه حضور نمادین صاحبان آنها در این تجمع در اطراف مجسمه مرکزی میدان ریپابلیک گذاشتند.
البته در کنار این کفشها گروهی شامل حدود ٢٠٠ نفر از فعالان محیط زیست و صلح نیز حضور داشتند و با خواندن سرود و بلندکردن دستنوشتههایی نسبت به گرمشدن زمین و وضعیت زیستمحیطی آن، اعتراض خود را نشان دادند. درگیری میان نیروهای پلیس و برخی از این افراد، در ساعات میانی روز به وقت پاریس و پس از همین تجمع به وقوع پیوست. درهمینحال و در شرایطی که این وضعیت در میدان ریپابلیک پاریس حاکم بود، در سمت دیگر شهر پاریس در منطقه لوبورگ، مسئولان برگزارکننده کنفرانس سرگرم تدارک و آمادهسازی محل برای برگزاری این کنفرانس بزرگ محیطزیستی بودند. به همین دلیل روز گذشته حملونقل عمومی این شهر شامل متروها و اتوبوسها برای همه ساکنان شهر رایگان بود و میهمانان کنفرانس که حدس زده میشود بیشتر از ١٠ هزار نفر باشند، میتوانستند از همه قسمتهای پاریس خود را به محل برگزاری کنفرانس برسانند. قرار است رهبران بیش از صد کشور جهان با حضور در این کنفرانس که برگزاری آن دو هفته به طول میانجامد، درباره وضعیت زیستمحیطی کره زمین تصمیماتی را اتخاذ کنند. مسئولان برگزارکننده این کنفرانس امیدوار هستند کوپ ٢١ منجر به یک توافق بزرگ زیستمحیطی برای کاهش حجم گازهای گلخانهای زمین شود؛ این گازها اصلیترین عامل افزایش دمای کره زمین و بروز تغییرات اقلیمی در سیاره ما هستند.
منبع: روزنامه شرق