دو کارشناس پرستاری دانشگاه علوم پزشکی تربتحیدریه موفق به طراحی و ساخت آتلی برای حفاظت بیشتر از مهره های کمر و گردن آسیب دیدگان در مناطق سخت گذر و کوهستانی شدند.
«رسول قرائی» که با همکاری «سیدجواد موسوی»، این آتل را طراحی کرده و ساخته، اظهار کرد: باز و بسته کردن آتلهای قبلی نیاز به جابه جایی زیاد مصدوم داشت و احتمال افزایش آسیب دیدگی میرفت اما در نمونه طراحی شده نیاز به این جابه جاییها به حداقل رسیده است.
وی با بیان اینکه این آتل در مدت 1.5 سال طراحی و ساخته شده، اظهار کرد: کارآیی و قابلیت بالاتر این آتل نسبت به نمونه های موجود، از سوی مراجع علمی مرتبط تایید و در سازمان ثبت اختراعات کشور نیز به ثبت رسیده است.
وی افزود: آتل جدید صورت تکمیل شده نمونههای موجود در بازار است که ساخت آن 20 میلیون ریال هزینه اولیه دربرداشته و در صورت رسیدن به تولید انبوه، با قیمت یک تا 1.5 میلیون ریال قابل عرضه خواهد بود. «قرائی» افزود: آسیبهای نخاعی از جمله آسیبهای جبران ناپذیر در مصدومان ترومایی است که می تواند عوارض و ناتوانیهای زیادی را به دنبال داشته باشد، لذا سعی همه امدادگران و کادر پزشکی بر آن است تا از آسیب های پس از سانحه پیشگیری شود.
آتل وسیله ای است که عمدتا به منظور پیشگیری از تشدید آسیب های نخاعی ایجاد شده در ستون مهرهها و گردن استفاده میشود و بیشتر در نقاط سخت گذر، کوهستان و یا نقاط دور از مراکز درمانی مورد استفاده قرار می گیرد.
مرکز شهرستان 250 هزار نفری تربت حیدریه در 150 کیلومتری جنوب غربی مشهد قرار دارد.
منبع: ایرنا