یک پروژه کوه‌نوردی ؛ از «سیمرغ» تا «ققنوس»! . . . آیا پرنده‌ی بعدی هم در راه است ؟!

چندی پیش «حسین رسائی» یکی از کوه نوردان جوان کشورمان؛ با گزارش صعود به 31 قله مرتفع در 31 استان کشور و دیدار با رئیس فدراسیون کوه‌نوردی و صعودهای ورزشی؛ از محقق شدن پروژه ی «سیمرغ» خبر داد. پروژه‌ای که بنا بر اظهارات و مستندات وی؛ مدتی قبل‌تر با حضور «سعید صبور» به عنوان ایده‌پرداز و با حمایت مدیریت مؤسسه «ارسباران»؛ طی مراسمی از موضوع و نماد آن رونمائی شده بود.

پس از رسانه‌ای شدن این برنامه؛ «حسین رسائی» به همراه «علی شادلو» طی جلساتی با مسئولین فدراسیون درصدد مصوب و تثبیت شدن این پروژه برآمدند و براساس آخرین هم اندیشی‌های انجام شده؛ مقرر گردید؛ ستادی با حضور افراد مختلف و مرتبط؛  بزودی برگزار و با مشارکت نهادهای ذی‌ربط و در قالب یک سند فرهنگی و ملی؛ عملیاتی گردد.

مع الوصف؛ اخیراً پرو‌ژی دیگری در سرخط اخبار رسانه‌ها رخ‌نمائی کرد و گفته می‌شود این پروژه نیز به عنوان یک طرح ملی  پیشنهاد شده است ... عنوان این یکی، پرو‌ژه‌ «ققنوس» است و  توسط یک خواهر و برادر به نام‌های «محمد حسین» و «فاطمه نظری فرد» ارائه گردیده است ... طرحی با همان محتوا که بر صعود به 31 قله مرتفع استان‌های کشور دلالت دارد اما با نام و نمادی دیگر!  ... آن یکی «سیمرغ»، این یکی «ققنوس»!

 از طرف دیگر؛ مسئولین فدراسیون نیز فارغ از «هرعنوانی برای این پروژه » عزمی جدی برای اجرایی شدن آن در قالب «طرح صعود به 31 قله مرتفع در 31 استان کشور» دارند و برای آن در سیستم دبیرخانه و صدور احکام فدراسیون، مکانیزمی را طراحی کرده‌اند که در آینده نزدیک؛ معرفی و اجرائی خواهد شد.

در مجموع؛ بنظر می‌رسد این طرح، طرح قابل توجهی‌ست که هم مؤلفه‌های ورزشی دارد، هم فلسفی، هم گردشگری، هم فرهنگی و هم ملی ... و صرفنظر از اینکه بنا بر برخی واکنش‌های اخیر؛ به جهت ثبت ایده و عنوان؛ دچار حواشی و مناقشاتی شده، اما خوب است که ما نیز همچون کشورهای مجاور که در مثال نشان «پلنگ برفی» دارند، از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های کوهستانی این اقلیم پهناور؛ بهره‌های مشابه و حتی تبلیغاتی ببریم ... در عین حال، کسی منکر «رعایت حقوق مالکیت معنوی یک ایده» نیست و اتفاقا باید از آن قویاً صیانت شود؛ اما بالاخره سرانجام این موضوع و این نام‌ها و ادعاها به کجا خواهد انجامید؟ آیا حل و فصل خواهد شد و در نهایت این طرح با یک عنوان اساطیری و یک نشان فاخر ملی مصوب خواهد گردید؟ ... در گیرودار مالکیت‌ها فراموش خواهد شد ؟ ... یا به زودی پرنده‌ی سومی هم بال خواهد گشود و به همین ترتیب مسلسل‌وار 30 پرنده تا قله‌قاف؟!

 

نظرات   

+2 #2 کوه‌نوشت 1395-11-06 16:05
سلام ... دوست عزیز؛ اتفاقا در یادداشت فوق، تلاش داشته ام خیلی وارد جزئیات نشوم ... و همین که شما نیز با کلیت مباحث مطرح شده موافق هستید، کفایت می‌کند ... صرفاً به این مهم اشاره می‌کنم که؛ در حال حاضر؛ موضوع و دغدغه اصلی، بررسی، آنالیز، راستی‌آزمایی و تجزیه و تحلیل کار «حسین رسائی» یا «زید» و یا «عمر» نیست، بلکه محقق شدن این ایده در قالب یک «مفهوم ارزشی و ملی» شامل «صعود به 31 قله‌ی 31 استان کشور» است ... و در وهله بعد «نام‌گذاری» پروژه ... شخصاً به عنوان یک دیدگاه شخصی و بدون جانبداری از طرح و ایده‌ی فرد یا افراد مختلف، با اطلاق «سیمرغ» به این پروژه - نسبت به سایر اسامی - بیشتر موافقم و آن را به لحاظ تناسب، بیشتر می‌پسندم.
نقل قول
-1 #1 پژمان 1395-11-01 09:16
آقای رضایی با احترام و ضمن موافقت با کلیت نوشته شما سوالی مطرح میگردد و آن این است که طرح سیمرغ همانگونه که از نام آن برمی آید و در ابتدا همه جا عنوان گردید: صعود به سی قله به نام سی پرنده در حال انقراض بود. تا آنجا که بنده پیگیر این برنامه بودم ایشان تا زمان اعلام پایان پروژه قله شاهانکوه در استان اصفهان را صعود ننموده بودند.
سپاسگزار میگردم دیدگاه خود را در این مورد بیان نمایید.
با تشکر
نقل قول

اضافه کردن نظر


کد امنیتی
تازه سازی

ثبت نام

روزنه

آرشیو مطالب

«حسین رضایی»
ایمیل: این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

پیشخوان:

آبشارشیمبار
دیار الوند ۱۴۰۲/۰۹/۰۶ ۱۷:۴۷
بازگشت دوباره
آناپورنا ۱۳۹۸/۰۴/۲۹ ۱۳:۱۱
ماگما ده ساله شد!
ماگما ۱۳۹۷/۰۷/۲۹ ۰۸:۴۴